Nul Procent Gluten

mexicaanse wraps met kip

Glutenvrije wraps gevuld met paprika, ui en Mexicaans gekruide kip.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Gebasseerd op knor wereldgerechten

Jullie kennen het vast en zeker, de Knorr Wereldgerechten. Één van mijn favorieten was altijd de Mexicaanse wraps, dus het leek mij best een goed idee om deze eens te maken zonder kant en klaar pakket. Het fijne van dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Een traditionele Mexicaanse wrap wordt vaak gevuld met bonen, rijst, gehakt, kaas, groenten, en wordt afgemaakt met een pittige saus. Ik vul de wrap met kipfilet, paprika en ui en ik kan je nu al verklappen dat dit ook jouw favoriete recept wordt!

meergranen torilla

Ik gebruikte voor dit recept de glutenvrije meergranen torilla’s van Jumbo. Meergranen tortilla’s zijn een gezondere optie dan de traditionele tortilla’s omdat ze meer vezels bevatten en lager zijn in koolhydraten en calorieën. Deze tortilla’s zijn gemaakt van verschillende soorten granen, zoals maïs en rijst waardoor ze een complexere koolhydraatstructuur hebben en langer verzadigen. Bovendien zorgen de extra vezels in de meergranen tortilla’s voor een betere spijsvertering en een gezonde darmflora. Door te kiezen voor meergranen tortilla’s kun je dus op een gezonde manier van de heerlijke smaak van Mexicaans eten genieten en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde voeding en een gebalanceerd dieet.

Mexicaanse wraps

Glutenvrije wraps gevuld met paprika, ui en Mexicaans gekruide kip
Nog geen stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Wraps, kip, ovengerecht
Bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • wok
  • Oven
  • ovenschaal

Ingrediënten

Voor de vulling

  • glutenvrije wraps
  • 750 gram kipfilet
  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • flinke snuf cayennepeper
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • peper en (zee)zout
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 30 ml water
  • scheut kookroom
  • Olijfolie om in te bakken
  • Optioneel: handje geraspte kaas

Voor de Mexicaanse crème fraîche saus

  • 200 ml crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 1/2 tl citroensap
  • 1/2 tl bieslook
  • peper en zout

Instructies

De vulling

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en meng de kip met de verschillende kruiden en de suiker. Bak de kipstukjes goudbruin in een wokpan met een scheut olijfolie.
  • Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de paprika in blokjes. Voeg dit toe aan de kip. Bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg nu een scheut kookroom, water en het kippenbouillonblokje toe en laat stoven totdat de saus mooi ingedikt is. Mocht de saus niet voldoende indikken, voeg dan een beetje bindmiddel zoals maïzena toe.
  • Maak ondertussen de crème fraîche saus. Meng alle ingrediënten met elkaar en maak op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk de wrap aan één kant met de crème fraîche saus en schep er een lepel van het kipmengsel op. Rol de wrap dicht en zet in de ovenschaal.
  • Verdeel eventueel nog wat geraspte kaas over de wraps en zet daarna voor 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • TIP: Houd een beetje van het Crème fraîche mengsel over en verdeel nog wat over de wrap nadat je ze uit de oven hebt gehaald. Eet smakelijk!

Notities

Natuurlijk kun je naast de paprika en ui ook bonen en maïs toevoegen.

Populaire recepten