Nul Procent Gluten

Broodje avocado met pittige kip

Glutenvrij toastbrood met avocado, kip, paprika en knoflookmayonaise.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Gewoon een lekkere bruine (glutenvrije) boterham, dat heb ik het liefst als lunch. En mijn favoriet? Dat is toch wel deze met avocado, kip en paprika. En het fijne is ook nog dat je hem binnen een kwartiertje op tafel hebt staan! 

Maar hoe snijd je nou die avocado?

Avocado’s zijn superpopulair! Naast dat het een ongelooflijk gezonde vrucht is, is avocado ook echt heel lekker in een salade of op toast, zoals we in dit recept hebben gedaan. Maar, alles begint bij het snijden van de avocado. Zo doe je het:

Snijd de avocado overlangs doormidden met een scherp mes en draai vervolgens de twee helften los van elkaar. Hak met het mes in de pit, draai er een kwartslag mee en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes terwijl het vruchtvlees nog in de schil zit. Het vruchtvlees is erg zacht, dus het is makkelijker wanneer het vlees nog in de schil zit. Haal het vruchtvlees vervolgens uit de avocado met een lepel.

Broodje avocado met pittige kip

Glutenvrij toastbrood met avocado, kip, paprika en knoflookmayonaise
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: lunch
Trefwoord: Avocado, kip, belegd broodje
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Benodigdheden

  • koekenpan of wok

Ingrediënten

  • 4 sneetjes glutenvrij brood
  • 300 gram kipfilet of kippendijfilet
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 paprika
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peper en (zee)zout

Voor de knoflookmayonaise

  • 1 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl peterselie

Instructies

  • Pers de knoflook en snijd de kip in blokjes. Meng met de kerriepoeder en wat peper en zout. Bak de kip daarna goudbruin in een scheut olijfolie.
  • Snijd de paprika in blokjes en bak even mee met de kip. Snijd ook de avocado in schijfjes.
  • Rooster de sneetjes brood. Beleg deze daarna met de schijfjes avocado, gevolgd door de kip en paprika mix.

Knoflookmayonaise

  • Pers het teentje knoflook en meng met de mayonaise en peterselie.
  • Verdeel wat van de knoflookmayonaise over het belegde broodje. Eet smakelijk!

Populaire recepten