Glutenvrij toastbrood met avocado, kip, paprika en knoflookmayonaise.
Gewoon een lekkere bruine (glutenvrije) boterham, dat heb ik het liefst als lunch. En mijn favoriet? Dat is toch wel deze met avocado, kip en paprika. En het fijne is ook nog dat je hem binnen een kwartiertje op tafel hebt staan!
Avocado’s zijn superpopulair! Naast dat het een ongelooflijk gezonde vrucht is, is avocado ook echt heel lekker in een salade of op toast, zoals we in dit recept hebben gedaan. Maar, alles begint bij het snijden van de avocado. Zo doe je het:
Snijd de avocado overlangs doormidden met een scherp mes en draai vervolgens de twee helften los van elkaar. Hak met het mes in de pit, draai er een kwartslag mee en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes terwijl het vruchtvlees nog in de schil zit. Het vruchtvlees is erg zacht, dus het is makkelijker wanneer het vlees nog in de schil zit. Haal het vruchtvlees vervolgens uit de avocado met een lepel.
Glutenvrije wraps gevuld met paprika, ui, Mexicaans gekruide kip en pittige saus.
Heerlijke lasagne met zalm, verse spinazie, tomaat en mascarpone.