Nul Procent Gluten

Zalmlasagne met spinazie

Heerlijke lasagne met zalm, verse spinazie, tomaat en mascarpone.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasagne, mijn favoriete gerecht

In de categorie ‘kun je me ’s nachts voor wakker maken’. Een heerlijk romige lasagne met zalm, verse spinazie, tomaat en mascarpone. En het fijne is dat je het binnen een uurtje op tafel hebt staan! 

Lasagne is een populair Italiaans gerecht dat bestaat uit laagjes pasta, saus en kaas. Het leuke aan lasagne is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten en sauzen om nieuwe smaken en texturen te creëren. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met verschillende soorten vlees, zoals gehakt, kip, of zelfs vis. Ook kun je variëren met groenten, kruiden en kaassoorten om nieuwe combinaties te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een vegetarische lasagne maken met spinazie en ricotta, of een Mexicaanse lasagne met bonen en maïs. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik maakte deze variant met verse spinazie, tomaat, zalm en mascarpone.

Glutenvrije Zalmlasagne

Heerlijke lasagne met verse spinazie, mascarpone, tomaat en zalm.
4 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Lasagne, ovengerecht, pasta, vis
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Koekenpan of hapjespan
  • Oven
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • glutenvrije lasagnebladen
  • 300 gram verse spinazie
  • 300 gram dunne plakken gerookte zalm
  • 250 gram mascarpone
  • 1 eetlepel paturain
  • 1 tomaat
  • 2 uitjes
  • 175 gram reraspte kaas
  • handje verse basilicum
  • peper en (zee)zout
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn en fruit aan in een keukenpak met een flinke scheut olijfolie.
  • Voeg de spinazie toe en laat dit slinken. Snijd ondertussen de tomaat in schijfjes en zet even weg. Haal de spinazie uit de koekenpan wanneer dit voldoende is geslonken. Doe het in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het eventuele vocht eruit.
  • Doe daarna de spinazie terug in de pan en voeg een eetlepel Paturain en de mascarpone toe. Roer het voorzichtig door de spinazie op een laag vuurtje. Maak eventueel op smaak met peper en zout.
  • Je kunt nu de lasagne gaan opbouwen. Begin met een laagje spinazie-saus, gevolgd door een laagje lasagnebladen en een laagje zalm. Bouw de lasagne zo verder op en eindig met een laagje spinazie-saus.
  • Verdeel tot slot de schijfjes tomaat, geraspte kaas en een handje verse basilicum over de lasagne heen. Zet in de oven voor 30 minuten en eet smakelijk!

Populaire recepten