Nul Procent Gluten

Auberginelasagne

Een goedgevulde lasagne met aubergine, gehakt en mozzarella.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

aubergine, super gezond Én lekker

Aubergine is niet alleen lekker, maar ook zeer voedzaam en gezond. Het bevat weinig calorieën en veel vezels, wat helpt bij het verminderen van de eetlust en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Aubergine bevat ook veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, B6 en kalium, die allemaal belangrijk zijn voor de algehele gezondheid.

Er zijn talloze manieren om aubergine te bereiden, waaronder gegrild, gebakken, gestoofd of gepureerd. Het is een veelzijdige groente die kan worden gebruikt in vele gerechten, van Italiaanse lasagne tot Indiase curry’s en Griekse moussaka. Aubergine kan ook worden gecombineerd met andere groenten, zoals tomaten en paprika’s, om smaakvolle stoofschotels en ovenschotels te maken.

Aubergine lasagne

Een goedgevulde lasagne met aubergine, gehakt en mozzarella.
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Lasagne, ovengerecht, pasta
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • Oven
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • glutenvrije lasagnebladen
  • 400 gram gehakt
  • 4 aubergines
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 350 gram tomatenpassata
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • snuf oregano
  • snuf paprikapoeder
  • handje verse basilicum
  • peper en (zee)zout
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in zo dun mogelijke plakjes. Besprenkel ze met (zee)zout en laat 15 minuten trekken. Dep daarna het vocht op de aubergines weg.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes en zet eventjes weg. Snijd de ui fijn, pers de teen knoflook en fruit het aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg daarna de tomatenpassata en tomatenpuree bij het gehakt en breng het op smaak met peper, (zee)zout, oregano en een beetje paprikapoeder.
  • Grill ondertussen de aubergineplakken kort in wat olie, goudbruin aan beide zijden. Laat ze daarna goed uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Je kunt nu de lasagne gaan opbouwen. Vet een ovenschaal in met olie en begin met een laagje tomatengehaktsaus. Leg hier lasagnebladen op, gevolgd door wat plakjes aubergine en blokjes mozzarella. Bouw de lasagne op deze manier verder op en eindig met een laagje tomatengehaktsaus.
  • Verdeel tot slot nog wat geraspte oude kaas en wat blokjes mozzarella over de lasagne en zet de lasagne 35 minuten in een voorverwarmde oven.

Populaire recepten