Nul Procent Gluten

KIP SOUVLAKI

Heerlijke Griekse kip souvlaki. Super makkelijk om te maken!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Haal de Griekse keuken naar je thuis

Souvlaki, wie kent het niet? Heerlijke malse kip op een spies. Lekker van de barbecue maar ook prima uit de koekenpan. 

Het geheim van het bereiden van heerlijke Griekse kip souvlaki ligt in de marinade. De marinade maakt de kip sappig en geeft het een heerlijke smaak. Het is belangrijk om de kip minstens 30 minuten, maar bij voorkeur enkele uren te marineren voordat het op de grill wordt gelegd. Het is ook belangrijk om de kip regelmatig te draaien tijdens het grillen om gelijkmatig te garen. Serveer de kip souvlaki met verse tzatziki, pita-brood en een Griekse salade voor een authentieke Griekse maaltijd.

Kip Souvlaki

Heerlijke Griekse kip souvlaki. Super makkelijk om te maken!
Nog geen stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Grieks, kip, bbq
Bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 3 personen

Benodigdheden

  • satéprikkers

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilet
  • 1 el verse peterselie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1,5 tl knoflookpoeder
  • 1,5 tl uipoeder
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 30 ml Olijfolie
  • Peper en (zee)zout

Instructies

  • Hak de peterselie fijn. Snijd de kip in stukjes en meng met de knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, oregano, paprikapoeder, olijfolie, Griekse yoghurt, peterselie en een snuf peper en zout. Meng goed door elkaar en laat dit 30 minuten intrekken (bij voorkeur nog langer!).
  • Maak de prikkers nat voor gebruik. Doe ze bijvoorbeeld even in een glas water en laat 15 minuten wellen. Rijg de kipstukjes daarna aan de spiesjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip rondom goudbruin.
  • Serveer met eigengemaakte tzatziki en met bijvoorbeeld pita!

Populaire recepten