Nul Procent Gluten

Romige kipkerrie

Kipkerrie met romige kerriesaus van kokosmelk.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

De oorsprong van Kip kerrie

Kip kerrie is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indiase keuken. Het is een smakelijke combinatie van kip en kerrie, dat vaak wordt gecombineerd met andere kruiden en specerijen, waaronder knoflook, komijn, koriander en kurkuma. Het gerecht is mild van smaak en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood.

Kip kerrie werd in de jaren 1800 door de Britten geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Het werd al snel een populair gerecht in de Britse keuken en verspreidde zich vervolgens naar andere delen van de wereld. In de loop der jaren heeft het gerecht verschillende variaties en aanpassingen ondergaan, afhankelijk van de lokale smaken en voorkeuren. Het basisrecept voor kip kerrie blijft echter hetzelfde. Kip wordt gestoofd in een saus van kerriepoeder, kokosmelk en andere kruiden en specerijen. Het gerecht kan worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur, bijvoorbeeld door het toevoegen van groenten zoals paprika, ui of sperziebonen.

Kip kerrie blijft een klassiek gerecht dat wereldwijd geliefd is. Het is een gemakkelijk te bereiden gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd of een feestelijk diner.

Romige kipkerrie

Kip kerrie met kerriesaus van kokosmelk
Nog geen stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: Kip, rijstgerecht
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram rijst

Voor de saus

  • 250 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon gemaakt van 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el crème fraîche
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • Peper en (zee)zout

Instructies

  • Kook eerste de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak goudbruin in een scheut olie in een koekenpan. Maak onder tussen de kippenbouillon (met 1 blokje) en zet even weg.
  • Snipper de ui fijn, pers de knoflook en voeg toe aan de kip. Bak ongeveer 5 minuutjes mee.
  • Voeg de kokosmelk, de kippenbouillon en alle kruiden toe. Meng goed door elkaar op een laag vuurtje. Voeg daarna een eetlepel crème fraîche toe.
  • Laat de kerriesaus zo’n 10 minuten doorkoken op laag vuur (zonder deksel).
  • Serveer de romige kipkerriesaus met de rijst en eventueel met verse sperzieboontjes. Eetsmakelijk!

Populaire recepten