Gemarineerde kipspiesjes met pittige pindasaus.
Sateh ajam is een absolute klassieker uit de Indonesische keuken en bestaat uit gemarineerde en gegrilde kippenvleesspiesjes die vaak worden geserveerd met pindasaus. De oorsprong van sateh ajam gaat terug tot de Javaanse keuken en het werd oorspronkelijk gemaakt met geitenvlees. Toen de moslimbevolking in Indonesië groeide, werden veel gerechten aangepast om halal te zijn, wat leidde tot de overstap naar kippenvlees. Tegenwoordig is sateh ajam een heel populair streetfood gerecht. Het is geliefd vanwege de rijke smaken en de eenvoudige bereiding.
Eerlijk is eerlijk, de kipsaté die we hier in Nederland kennen is niet te vergelijken met de variant(en) uit Indonesië. Daarnaast is de smaak vaak ook heel persoonlijk. De één vindt een pittige saus lekkerder, terwijl de ander voor een mildere variant gaat. Waar we het in ieder geval over eens zijn, is dat het marineren van de kip (of ander vlees zoals varkensvlees of ossenhaas) echt wel de key is. Het allerbeste is om de kip een nachtje te laten marineren in de koelkast. Alles smaken trekken dan goed in de kip. Maar, mocht je minder tijd hebben dan is 30 minuutjes ook voldoende.
Glutenvrije wraps gevuld met paprika, ui, Mexicaans gekruide kip en pittige saus.
Heerlijke lasagne met zalm, verse spinazie, tomaat en mascarpone.